modtronix.com

SBC66 Range (16-Bit PIC board, mixed 3.3/5V) => SBC66EC & SBC66ECL => Topic started by: Joseph (Jiju) on December 04, 2011, 02:47:59 PM

Title: Debugging SBC66EC
Post by: Joseph (Jiju) on December 04, 2011, 02:47:59 PM

Update June 2012
Our Netcruzer range of products has now got it's own web site at www.netcruzer.com (http://www.netcruzer.com), with a new forum at www.netcruzer.com/forum (http://www.netcruzer.com/forum).
For all new posts relating to the Webserver Firmware, please USE THIS FORUM (http://www.netcruzer.com/forum/index.php?board=12.0).


Hi Everyone,
I am trying to debug my SBC66EC using a very simple program. I can connect and program the board using the X1 connector and the PGM02 Rev1 cable.  Though the board won't program if External power is connected. I had to remove the external power and select 'Power target circuit from MPLAB ICD 3'.

------>8--------------->8-------------------
MPLAB ICD 3 detected
Connecting to MPLAB ICD 3...
Firmware Suite Version...... 01.26.81
Firmware type......................dsPIC33F/24F/24H
MPLAB ICD 3 Connected.
--------8<-------------------8<---------------------------

But I am unable to debug the board when I select MPLAB ICD 3 as the debugger. MPLAB ICD 3 is connecting fine with the SBC66EC when I select MPLAB ICD 3 as debugger. I get the following error when I try to run the program, with or without external power.

------>8--------------->8-------------------
Running...
ICD3Err0040: The target device is not ready for debugging.
Please check your configuration bit settings and program
the device before proceeding.
--------8<-------------------8<---------------------------

My configuration bits are as below.

_CONFIG1(JTAGEN_OFF & GCP_OFF & GWRP_OFF & ICS_PGx2 & FWDTEN_OFF & FWPSA_PR32 & WDTPS_PS32768)
_CONFIG2( IESO_OFF & PLLDIV_NODIV & FNOSC_PRIPLL & FCKSM_CSDCMD & OSCIOFNC_ON & IOL1WAY_OFF & POSCMOD_EC)
_CONFIG3( SOSCSEL_EC & WPDIS_WPDIS & WPCFG_WPCFGDIS & WPEND_WPSTARTMEM)     

I think I am doing something wrong here. Is there any resource that can help me in successfully debugging the SBC66EC/program.


IDE: MPLAB IDE 8.80.00.00

Many thanks.
Title: Re: Debugging SBC66EC
Post by: Joseph (Jiju) on December 04, 2011, 02:58:02 PM
Apologies all,
It was my mistake, totally. Don't know why I didn't program the board after selecting MPLAB ICD 3 as the debugger. Even the error message was clearly asking me to "Please prorgram the board"!!!!

Apologies again for the post. May be not a good start for the day!

Cheers,