Author Topic: urgent - arp doesnt resolve with gateway  (Read 3587 times)

cbektas

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 10
    • View Profile
urgent - arp doesnt resolve with gateway
« on: October 04, 2008, 08:59:04 PM »
hi ,
i have proted also new Stack for SBC65 but arp doesnt get MAcadress from Router.
PC worked in same subnetmask is ok. If i controll it with wireshark

Good ARP -- from PC
0000  ff  ff   ff  ff  ff  ff  00 50 8d d7 72 30 08 06 00 01   .......P..r0....
0010  08 00 06 04 00 01 00 50 8d d7 72 30 c0 a8 00 02   .......P..r0....
0020  00 00 00 00 00 00 c0 a8 00 01                            ..........

Bad ARP
0000  ff  ff  ff   ff  ff  ff  00 04 a3 00 20 7b 08 06 00 01   .......... {....
0010  08 00 06 04 00 01 00 04 a3 00 20 7b c0 a8 00 05   .......... {....
0020  ff  ff   ff  ff  ff  ff  c0 a8 00 01 00 00 00 00 00 00   ................
0030  00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00                    ............

Problem 1
The target Ethernet addr is set to all FF's in the bad ARP compare to 00's in the good ARP.
- i could solve it in ARPPUT after send MACHeader change Targetmacadress to 0x00.
Problem 2
In the C18 extra trailer bytes in the ARP payload have checked the calls to stack put routines and data sizes are  ok.
How can i solve that ARP send it only 42 Bytes like PC . Is it generelly problem or gateway .

Thanks for help .
Best Regards

cbektas


cbektas

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: urgent - arp doesnt resolve with gateway
« Reply #1 on: October 06, 2008, 12:30:07 AM »
news,
if i make my pc as gateway pc answer in arp correct so i believe it must be anything with gateway.
I use dsl router from tp-link , any ideas what can use dsl router , has anyone experience
thx
cbektas